Welkom bij ...
jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

Visie

Passie: licht, inspiratie, creatie door bewust zijn

'Licht zenden naar de diepten van het menselijke hart is de ware roeping des kunstenaars'
Robert Schuman

Licht in al zijn verschijningsvormen is voor mij de grootste bron van inspiratie. Het breken van licht tot kleur in de vorm van schitterende luchten, zonsondergangen, een bijzondere lichtval op iemands gezicht, tot het spelen met licht als energievorm in meditatie.... het zijn van die momenten waarop de tijd stopt, die mij doen ademen, ik een ruimte beleef. Ik beleef deze momenten als een waar cadeau, ze kunnen mij ontroeren, mijn hart aanraken, me bij mij diepere lagen van mij zelf brengen. Ze brengen me in verbinding met mijn ziel, mijn innerlijk licht. En vanuit dit licht en die ruimte ontstaat inspiratie die ik met een gericht bewustzijn en een open hart laat stromen in mijn creaties. Zo komt mijn bezieling in woord en daad naar buiten in een aardse vorm. De vorm die vaak ontstaat, blijft mij verbazen. Ze maakt de expressie van mijn ziel zichtbaar en voelbaar en inmiddels hoorbaar (sinds ik ben gaan zingen!).

Visie 'flowkompas', je wijze spoor vinden

Kleuren ontstaan vanuit licht, zij verschijnen aan ons tussen donker en licht. Het is de mens die deze kleuren aanvult. Licht en kleur hebben ons als mens veel te geven. Het zijn de cadeaus die kleur en licht voor ons in petto hebben, die ik in de vorm van schilderen, mediteren, stembevrijding, kunstzin_nig coachen door wil geven en in wil zetten ter ontwikkeling van de vrije mens. De mens die op weg is naar een ontwikkeling vanuit lichtheid, verwondering en innerlijk genieten, die bezield en sprankelend in het leven kan staan.

De cadeaus van licht, kleur vind je als je wakker, stromend aanwezig bent en vanuit stroming een gebied van je leven vorm geeft.  Meditatie is bij uitstek geschikt om wakker te worden, deze stroming aan te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, jezelf te vinden en hier uiting aan te geven.Vandaar de integratie van Meditatie en Schilderen: de essentie van beide is in 'flow', stroming te zijn en van daaruit je bezieling, jouw diepste innerlijk expressie te geven in de vorm van een creatie, of het nou om schilderen gaat of om een ander gebied van je leven. In het stembevrijden heb je de moed om naakt te gaan staan als mens. Je klinkt wat je hebt te klinken hier en nu en dat maakt je iedere keer weer vrij. Het stembevrijden werkt door en ruimt op. Het nodigt je uit om puur jou te zijn/worden. 

Ik reik je (schilder en praktische) oefeningen, (loop, lig, zit, dans) meditaties en heling aan die jouw stroming verhogen en blokkades doen oplossen. Ik nodig ik je uit jouw eigen wijze spoor te vinden naar datgene waar jij wakker van wordt, enthousiast, levendig, sprankelend. Ik nodig je uit je stralend te zijn. Dit ronduit te durven. De Moed van een eigen Ruimte, zichtbaar te worden in wie jij bent. Het onbekende in jezelf veilig naar buiten te brengen, omdat ik met je meewandel zo lang als het nodig is. 

Jij kunt kiezen in welke mate je 'flow'  wilt toelaten in jezelf. Ik nodig je uit je scheppende kracht in stroming te brengen,in te zetten om volledig tot bloei te komen. Welke stap ben jij aan toe? Dat weet je niet? Mail of bel mij gerust. De Kunst van begeleiden in Kleine Stappen is waar ik van geniet. Omdat ik jou dan tevoorschijn zie komen. 

Visie op Samenwerken - Verhuur van Ruimte in Driebergen - Doorn

Ik heb 7 jaar gewerkt in de zorgsector en daar heb ik mogen ervaren hoe het is om samen te werken met mensen vanuit kwaliteiten en die elkaar aanvullen waar nodig. Mensen die elkaars successen vieren, in overvloed geloven en elkaar dit gunnen, bezield Zijn, elkaars Licht eren. Om samen te kunnen werken moet je weten waar je zelf staat, waar je elkaar kunt aanvullen, de communicatie met elkaar aan kunnen gaan vanuit een open hart, op een constructieve, neutrale wijze woord geven aan wat er in je leeft. Het is een proces van verbinden en weer loslaten, trouw blijvend aan je eigen pad. Ik ervaar dat ik dan op een stroom kom waarin ik gedragen en moeiteloos geleid wordt naar datgene wat voor ieders hoogste goed is. Het leven is dan 'excited'.  

Binnen mijn netwerk is het mogelijk om de Ruimte waar ik lesgeef (Driebergen - Doorn) te verhuren (max. 12 personen voor training, voor andere activiteit wellicht meer). Heb je interesse neem dan contact met mij op. Ik wil daar waar het aansluit, letterlijk ruimte geven aan vrouwen/mannen die het thema 'Moed in je Leven' begrijpen en het thema 'Relateren is een Viering, dat doe je met Aandacht, BewustZijn'.  Ik heb de ruimte als multifunctionele plek ingericht, zodat het vrij snel in een andere setting neergezet kan worden. Zo blijft de Ruimte in beweging. 

 

 

Awakening Your Light Body