Welkom bij ...
jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

Nieuws

 

Stembevrijding. Nieuw in de Coaching! De Moed om voor jezelf te gaan Staan

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in stembevrijding en stemexpressie. Werken met Klank doe ik al langer (in de meditatietraining, meditatief schilderles). Het werken met Klank integreer ik steeds meer in mijn werk. Heb je interesse in stemexpressie of stembevrijding (workshop of coaching) informeer dan naar de mogelijkheden. Laat je verrassen door je stem! Je stem laat je horen en je merkt dat het doorwerkt in je dagelijkse doen en laten. Je gaat staan voor wie je bent.

 


 

Boek iWOW! Flowkompas. Jezelf bevrijden van Jezelf. Liefde, Wijsheid, Creativiteit, Heling, Humor. 
Presentatie 11 november is de dag .... voor de deelgenoten - Kunsten_nar

De afgelopen jaren heb ik het bewust zijn van Flow toegepast op diverse terreinen en schrijf ik een boek over Flowkompas. Hoe Flowkompas, een innerlijke reis een fantastische leermethode kan zijn om jezelf uit te dagen, je essentie te ontdekken en te leren uitdrukken. Dit kompas neemt je mee langs je liefde, creativiteit, heling, wijsheid, compassie, humor en nog veel meer. Ik speel in de creatieve versie van het boek met woorden, klanken, ik neem je mee op reis door kleurrijke verhalen. Je kan tegen een eenmalige bijdrage mee op reis als reisgenoot of als deelgenoot door bij te dragen aan het project vanuit je kwaliteit. Zie www.jeanettemennes.com en www.flowkompas.com. Deel van de reis is dat je ook ziet hoe de site gebouwd wordt, ontstaat, groeit. Omdat de weg de reis is. Op 11 november presenteer ik het boek (dat zichzelf schrijft, ordent en bevrijdt in het theater) met en voor deelgenoten in de ruimte van het theater als kunsten_nar. In 2018 ga ik een eenvoudige versie van het boek uitgeven en presenteren bij een breder publiek. Ook zet ik een koers in als kunsten_nar door een kleinskunstopleiding te gaan volgen en een eigen podium te creeren. Mijn eerste optreden wordt op zondag 26 november bij gluren bij de buren, op de utrechtse heuvellrug, in mijn praktijk in Doorn. Programma volgt.

Kijk op www.jeanettemennes.com of www.flowkompas.com


 

Experimentele Expositie: Ode. Fragment van Vrouw - Samaya 2014 - Zijspiegel mei 2016 - Vrouwenkalender 2016

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik heb mogen exposeren op Samaya, voormalig klooster en nu conferentieoord. De expositie is op maat gemaakt voor Samaya. Het is voor mij een Ode aan de Vrouw, vormgegeven in Fragmenten van Vrouw. De werken die ik gemaakt heb, zijn volledig vanuit mijn visie van Flow ontstaan. Werken die mij ook hebben doen verbazen. Heb je interesse in deze mooie fragmenten van Vrouw, dan kan je contact met mij opnemen. Ze kunnen in een ruimte die zich er voor leent, ge-exposeerd worden (grote werken 1 meter bij 1 meter, kleinere werken 50 x 50). Werken in opdracht is voor mij een feest, omdat ik mij dan afstem op jouw Verlangen of die van een Ruimte. Dit vorm te mogen geven, is voor mij een feest van contact en ontroering. Kijk hier voor mijn eigen weg, mijn Galerie. Reis in mijn Kunst Daar staan meer de werken die mijn ontwikkeling laten zien.

Vier werken uit de expositie 'Ode' worden op de voorkant van het oecumenische vrouwenblad de Zijspiegel gebruikt (2016) en drie ervan komen in de Vrouwenkalender (beeld en meditatieve teksten) van 2017 (uitgave september 2016).

Kijk op www.samaya.nl

Kijk op www.vrouwensynode.nl/zijspiegel

Kijk op www.narratio.nl/category/geschenken/vrouwenkalender/


 

Vrucht van de boom van Leven. Vrouwelijke waarheid. Een schilderij van mij (Appel) op de voorkant van een e-boek en.... op TV!

Frederike de Jong heeft na een lange voorbereidingstijd haar boek uitgegeven over de vrouwelijke waarheid. De wijsheid van Sophia, hoe mannen en vrouwen hun balans terug vinden. Kijk op www.vruchtvandeboomvanleven.nl. Ze heeft een regulier boek en een e-boek en op/in de laatste zie je afbeeldingen van het schilderij De Appel. Dit werk heb ik voor haar op maat gemaakt. Ze is in de nacht van 15 op 16 april op televisie geweest bij het programma de Nachtzoen. Ze heeft daar kort haar boek toegelicht en... mijn schilderij (de Appel) laten zien!. Kijk op http://www.ikonrtv.nl bij Nachtzoen 15 april 2013, Frederike de Jong. Gefeliciteerd, Frederike!

 


 

Centrum van Licht - Kunst in Flow op NTR TV geweest

Het is echt waar, ik ben in mei 2012 gevraagd door de NTR TV om op het thema '10 x bewegen' een klein stukje van mijn manier van werken via meditatief schilderles te laten zien. Wat vooral aan bod komt is de kunst van het omvormen. Ook hier wil ik nogmaals iedereen bedanken die er aan mee heeft gewerkt. Samaya, conferentieoord voor stilte-retraites in Werkhoven voor de lokatie, mijn cursisten die binnen een week besloten mee te doen voor de opname. Ook het camerateam, de redactie van de NTR en Harm Edens hebben bijgedragen aan een fantastische middag. Klik hier voor uitzending gemist, aflevering handen:  10x beter bewegen op NTR TV, met Harm Edens!  Of kom... je gewoon opgeven voor mijn schilderlessen, workshops of training. Geheid dat je de kunst van het omvormen ook daar tegen komt. Het is een vreugdevolle rode draad in alles wat ik doe, naast het vreugdevolle werken vanuit stilte.

 

 


 

Expositie Vrede van Utrecht: 15 juni t/m 1 september 2013 Slot Zeist

Kunstenaars en dichters laten in Slot Zeist zien hoe zij geinspireerd zijn door de Vrede van Utrecht (1713). Een tentoonstelling (kunstwerken) van de beeldende kunstgroep MIKZEIST en Literair Zeist (gedichten). Zie hier mijn kunstwerk (spiegeling van Vrede - zwart, wit, staal, inkeer, ommekeer en keerpunt), het gedicht en de informatie erover: klik op het kunstwerk, raak het aan, klik op de icoontjes. Als dit niet zichtbaar is, klik dan hier. 

 

Made with
LEARN MORE
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ik heb dit werk in de wintermaanden gemaakt. Wat mij bezig hield is de verandering van bewust zijn, wat er voor nodig was om een omslag te maken van oorlog (op het veld) naar vrede (onderhandelen). Het verdrag zelf (een stuk papier, met letters en rode zegels) was voor mij het uitgangspunt voor mijn werk. Voor een uitgebreide toelichting op mijn werk (proces van maken, rol van zwart-wit en de rol van de toeschouwer in mijn werk), klik hier.

 

Reacties bezoekers tentoonstelling Slot Zeist

'Schitterend hing jouw werk. Werkelijk uniek. Zo totaal anders dan alles wat er hing.'

'Je werk zou zo in het stedelijk museum van Amsterdam kunnen hangen'

'Jouw werk is me echt bij gebleven. Die symboliek van het loslaten. Als ik nu vastloop met iets dan haal ik het beeld van jou in het filmpje naar boven waarin je de metalen strip verhangt, van het schilderij afhaalt. Het helpt mij echt om het malen los te laten. Dank je wel!'

'Ook een mooi gedicht bij jouw kunstwerk. Alles weerspiegelt zich in jouw werk, ieder woord. Mooi!'

'Jouw werk heeft een museale kwaliteit'

'Prachtig en professioneel ziet het er uit!'

'Wat een mooi modern werk. De kracht van oer.'

'Bent u de kunstenaar? Heeft u dit werk gemaakt? Mag ik even met u op de foto?'

 


 

Open Atelier Route Zeist 13, 14 oktober 2012 Beelden van oerbron.

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2012 doe ik  voor het derde jaar mee aan de Grand Open Atelier Route van Zeist. Ik presenteer dit weekend mijn nieuwe collectie: beelden van oerbron. Een collectie waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Het is altijd een spannend vervolg op het werk van het voorgaande jaar. Doordat ik mijn eigen spoor, werkwijze durf te volgen tijdens het schilderen zul je zien dat het niet lijkt op het werk van vorig jaar. Laat je verrassen en wees net zo verrast als... ikzelf! Je bent van harte welkom tussen 13.00 en 18.00 uur aan de Laan van Henegouwen 11 in Zeist.  Vragen? Mail me gerust. De folder van de open atelierroute kun je krijgen bij Heger en van den Berg en ook bij de vvv in Zeist. Ben je cursist bij mij? Dan krijg je hem van mij tijdens de les.

 


expositie

 

Oktober 2011 Expositie en Workshops: 
Oneindigheid - Landschappen van de Ziel

In de hele maand oktober exposeer ik met mijn werk over Oneindigheid (Infinity), Landschappen van de Ziel in Doorn. Hier kun je het vervolg zien van de Just-Be collectie van voorgaande jaren. Je zult verbaasd zijn over dit geheel nieuwe vervolg. Het is de reis van mijn persoonlijkheid op weg naar meer bezieling die ik laat zien. Ik ben er dan ongeveer een jaar mee bezig geweest voordat dit werk dan nu naar buiten komt. Tijdens de expositie worden workshops en lezingen gegeven over deze nieuwe collectie (zie ook agenda). De opening is 7 oktober 2011 om 19.00 uur in Doorn. De hele maand kun je de expositie bezoeken op dinsdagen tot zaterdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er worden ook workshops gegeven waar je je voor kunt opgeven. Dan kan de expositie niet bezocht worden. Dus kijk even goed bij agenda!

 


 

Open Atelier Route Zeist 8, 9 oktober 2011

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011 hangt de vlag uit! Ik doe mee aan de Grand Open Atelier Route van Zeist. Dit jaar staan kunstenaars meer bij elkaar op een aantal locaties. Ik presenteer dit weekend een deel van mijn nieuwe collectie. Een collectie waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Het is een spannend vervolg op het werk van vorig jaar. Doordat ik mijn eigen spoor, werkwijze durf te volgen tijdens het schilderen zul je zien dat het niet lijkt op het werk van vorig jaar. Laat je verrassen en wees net zo verrast als... ikzelf! Je bent van harte welkom zaterdag en zondag 8 en 9 oktober tussen 13.00 en 18.00 uur op Griffensteijnseplein 32 te Zeist. Degene die vorig jaar zijn geweest: de lokatie is op de hoek van de Laan van Henegouwen aan de kant van het Griffenstijnsepark. Vragen? Mail me gerust. De folder van de open atelierroute kun je krijgen bij Heger en van den Berg en ook bij de vvv in Zeist. Ben je cursist bij mij? Dan krijg je hem van mij tijdens de les.

 


 

Expositie Just Be Lievegoed Kliniek mei - juni 2011

Een expositie in de Lievegoed Kliniek. Ik exposeer hier met mijn collectie Just-Be. Prachtige lichte ruimte om met mijn werk te mogen hangen. Helaas alleen toegankelijk voor het personeel zelf.

Awakening Your Light Body